آدرس مطب دکتر حقیقت تلفن مطب دکتر مجید حقیقت
صفحه اصلی / مطالب و مقالات / مطالب و مقالات علمی / بهداشت مجاری ادراری را جدی بگیرید

بهداشت مجاری ادراری را جدی بگیرید

وضعیت مجاری ادراری می تواند اطلاعات زیادی را درباره سلامت و وضعیت جسمی فرد در اختیار پزشکان بگذارد. در این مطلب چند کارشناس به مشکلات رایج مجاری ادراری و روش درمان آن اشاره کرده اند.

1) نیاز حاد به دفع ادرار نشانه عفونت یا سندروم بیش فعال بودن مثانه است: اگر این علایم ناگهانی به همراه ناراحتی دفعی بروز کند، یعنی این که دچار عفونت شده اید. اگر این مشکل ادامه دار باشد، احتمال می رود که مثانه شما پرکار است. مثانه یک فرد بالغ قادر است نیم لیتر مایع را در خود نگه دارد که طی 24 ساعت بین 3 تا 7 بار تخلیه می شود. اما در صورت پرکار بودن مثانه، حتی اگر مثانه نیمه پر باشد، احساس نیاز به دفع ادرار ایجاد می شود.

2) تکرر بیش از حد ادرار ممکن است نشانه دیابت باشد: یکی از علایم دیابت ، تکرر ادرار است. قند خون بالا باعث دفع مایعات بدن می شود و تکرر ادرار ایجاد می کند.

برای آشنایی با انواع عفونت های کلیه یا پیلونفریت و علائم آنها ، روی لینک کلیک کنید.

3) احساس سوزش هنگام ادرار کردن ممکن است به علت وجود کیست یا عفونت کلیه باشد: التهاب مثانه نوعی عفونت باکتریایی است که در زنان شایع تر است. علایم دیگر آن شامل تکرر ادرار، تیره یا کدر بودن ادرار است. عفونت کلیه با درد در قسمت پایین کمر همراه است. عفونت ادراری ممکن است به علت سنگ مثانه باشد.

4) احساس نیاز به دفع ادرار با حجم کم دارید: این نشانه ممکن است به علت بزرگ شدن پروستات یا واکنش به مسکن ها باشد؛ در مردان غده پروستات در اطراف مجرای ادراری در قسمت پایین مثانه قرار می گیرد. با بالا رفتن سن غده پروستات به طور طبیعی بزرگ می شود و در صورت ایجاد مشکل مانع از دفع ادرار و باعث کم شدن حجم مثانه می شود. مصرف مسکن ها ممکن است باعث ضعیف شدن عضله مثانه شود .

علت مشکلات ادرار

5) بی اختیاری دفع ادرار ممکن است به دلیل استرس باشد: بی اختیاری ادرار اغلب به دلیل ضعف عضله یا وارد شدن آسیب به آن ایجاد می شود.

6) نیاز به دفع ادرار در نیمه شب: این مشکل جزو علایم ضعف عضله مثانه است و در برخی موارد نشانه سرطان پروستات است. هنگام شب بدن هورمون ضدادراری ترشح می کند تا کلیه ها مقدار کمی ادرار تولید کند. از 40 سالگی به بعد تولید این هورمون ها کاهش می یابد و زود به زود نیاز به تخلیه مثانه پیدا می کنید. افزایش تکرر ادرار در هنگام صبح نشانه مشکل مثانه است. در مواردی نیاز به دفع ادرار شدید است، یا ادرار کردن سخت و یا حجم آن کم است که این علایم ممکن است نشانه سرطان پروستات باشد.


آدرس : اصفهان ، خیابان شمس آبادی ، مقابل بیمارستان عیسی بن مریم ، ساختمان 71
تلفن : 03132205497

درباره این موضوع مطالب بیشتری بخوانید

نظرات کاربران درباره این مطلب :حدیث ضرغام [ 1402-07-02 ]
سلام آقای دکتر من دختری هستم 28 سال مجرد ولی چند مدته سوزش ادراری دارم و هنگام دفع ادرار همراه با خارش آیا عفونت مجاری ادرار گرفتم ؟

برای متن پیام فقط از حروف فارسی استفاده کنید .
این فرم صرفا جهت دریافت نظرات ، پیشنهادات و انتقادات کاربران در مورد مطلب فوق میباشد .
به سوالات پزشکی در این بخش پاسخ داده نمیشود .
از ارسال پیام های تبلیغاتی در این بخش خودداری نمایید .
حداکثر طول مجاز برای متن پیام 500 کاراکتر است .
نام و فامیل :
تلفن :
ایمیل :
متن پیـام :

جدیدترین مقالات

جدیدترین اخبار و مقالات مربوط به بیماری های کلیه و مجاری ادراری را در بخش مقالات بخوانید

مراحل انجام و هزینه عمل جراحی ترمیم هیپوسپادیازیسمراحل انجام و هزینه عمل جراحی ترمیم هیپوسپادیازیس

هیپوسپادیازیس نوعی نقص مادرزادی است که در آن سوراخ مجرای ادراری به جای آنکه در نوک آلت باشد، در زیر آلت تناسلی قرار دارد. ...

تاریخ انتشار : 1402-12-22

جراحی پروستات با روشهای نوین و کم تهاجمیجراحی پروستات با روشهای نوین و کم تهاجمی

جراحی برداشتن پروستات به روش های مختلف برای بخشی از غده پروستات یا تمام آن انجام می شود که در این مقاله به بررسی انواع روش های درمان آن می پردازیم. ...

تاریخ انتشار : 1402-12-19

اقدامات قبل و بعد از عمل جراحی هیپوسپادیازیساقدامات قبل و بعد از عمل جراحی هیپوسپادیازیس

هیپوسپادیاس (Hypospadias) یک نقص مادرزادی در پیشابراه (اغلب مردان) است که سوراخ خارجی پیشابراه قبل از گلنس و در سطح تحتانی پنیس قرار دارد. ...

تاریخ انتشار : 1402-12-14