آدرس مطب دکتر حقیقت تلفن مطب دکتر مجید حقیقت
صفحه اصلی / مطالب و مقالات / بیماریها و سنگهای کلیه و سیستم ادراری / تاثیر محل زندگی و رژیم غذایی در ایجاد سنگ ادراری

تاثیر محل زندگی و رژیم غذایی در ایجاد سنگ ادراری

در این مطلب با تاثیرمنطقه جغرافیایی و رژیم غذایی در ایجاد سنگ های دستگاه ادراری آشنای می شویم.

آنچه در این مطلب میخوانید

آیا منطقه جغرافیایی محل زندگی در بروز سنگ ادراری تأثیری دارد؟

منطقه جغرافیایی هم از طریق عادات غذایی و هم نژادی و ارث میتواند در تولید سنگ ادراری مؤثر باشد. ولی مهمتر از آن مسئله‌ای آب و هوایی است که شیوع سنگ در مناطق جغرافیایی گرم و خشک بیشتر است و دلیل آن همان مسئله‌ی تغلیظ ادرار واستعداد بیشتر رسوب املاح در ادرار میباشد.

نوع آب مصرفی در هر منطقه چه تأثیری در ایجاد سنگ ادراری دارد؟

مهمترین عامل ،حجم آب مصرفی و در نتیجه غلظت ادرار میباشد و نوع آب تأثیر کمتری دارد. براساس نوع و میزان املاح، آب را به دو نوع نرم و سخت تقسیم میکنند که تأثیر اصلی که ممکن است نوع آب دراستعداد سنگسازی داشته باشد اثر نوع آب بر ایجاد تمایل در مصرف آب است. بدین صورت که آب سخت (آب سنگین) معمولاً پس از نوشیدن یک لیوان آن، فرد احساس سنگینی کرده و تمایل فرد به مصرف بیشتر آب کم میگردد ولی پس از مصرف آب نرم (آب سبک) فرد احساس سنگینی کمتری داشته و تمایل بیشتری به مصرف آب دارد.

بدین صورت نوع آب از طریق تأثیر در تمایل فرد به مصرف آب بیشتر، مؤثر است نه صرفاً جنس خود آب و میزان املاح موجود در آن. جهت درک بهتر مطلب میتوان نوع آب اصفهان را با تهران مقایسه کرد که آب اصفهان سخت و آب تهران نرم میباشد و مصرف آب تهران سنگینی بسیار کمتری نسبت به مصرف آب اصفهان در فرد ایجاد میکند.

عوامل موثر بر ایجاد سنگ دستگاه ادراری

رژیم غذایی چه تأثیری در ایجاد سنگ ادراری دارد؟

رژیم غذایی در صور مختلف بر پروسه سنگسازی تأثیر میگذارد. در دوره شیرخوارگی اگر مصرف غذای حاوی غلات زیاد، و فاقد شیر و پروتئین حیوانی باشد منجر به ایجاد سنگ مثانه در کودک میگردد که در مناطقبا فقر تغذیه ای شایعتر دیده میشود.

در بقیه موارد خود نوع غذا به تنهایی در فردی که استعداد سنگسازی ندارد تأثیر چندانی در ایجاد سنگندارد . ولی در بیماران با زمینهی سنگسازی نوع رژیم غذایی مؤثر است که بسته به نوع سنگ متفاوت است. لذا بهتر است ابتدا انواع سنگ ادراری توضیح داده شود.

آیا پرهیز از مصرف لبنیات در رژیم غذایی پیشگیری از سنگ سازی توصیه میگردد؟

البته در مواردی که در بررسی ها و آزمایشات ، مشخص گردد که بیماری زمینه‌ای افزایش جذب کلسیم از روده وجود داشته باشد. در چنین فردی میزان کلسیم دریافتی از مواد غذایی عامل اصلی سنگسازی خواهد بود و چنین بیماری لازم است میزان کلسیم موجود در رژیم غذایی در حد خاصی کنترل گردد. در غیر این صورت میزان مصرف متوسط لبنیات به بیماران دارای زمینهی سنگسازی توصیه میگردد.که تا 3 لیوان مصرف لبنیات را مجار میدانند.

همچنین مصرف زیاد نمک باعث دفع بیشتر اکسالات و کلسیم از ادرار و بالا رفتن غلظت املاح در ادرار و استعداد بیشتر سنگسازی میگردد. لذا پرهیز از مصرف نمک نیز در بیماران با استعداد سنگسازی توصیه میگردد.


آدرس : اصفهان ، خیابان شمس آبادی ، مقابل بیمارستان عیسی بن مریم ، ساختمان 71
تلفن : 03132205497

درباره این موضوع مطالب بیشتری بخوانید

نظرات کاربران درباره این مطلب :رادمهر قانعی [ 1402-07-09 ]
سلام دکتر من حدود ۳ ساله که سوزش ادراری دارم موقع تخیله ادار سوزش دردناکی دارم وکلسیم مصرف میکنم چند سال هرچی دکتر رفتم خوب نشد چند ماه خوبم دوباره شروع میشه لطفا راهنماییم کنید

برای متن پیام فقط از حروف فارسی استفاده کنید .
این فرم صرفا جهت دریافت نظرات ، پیشنهادات و انتقادات کاربران در مورد مطلب فوق میباشد .
به سوالات پزشکی در این بخش پاسخ داده نمیشود .
از ارسال پیام های تبلیغاتی در این بخش خودداری نمایید .
حداکثر طول مجاز برای متن پیام 500 کاراکتر است .
نام و فامیل :
تلفن :
ایمیل :
متن پیـام :

جدیدترین مقالات

جدیدترین اخبار و مقالات مربوط به بیماری های کلیه و مجاری ادراری را در بخش مقالات بخوانید

کوچک شدن بیضه یا آتروفی بیضه چیست؟کوچک شدن بیضه یا آتروفی بیضه چیست؟

آتروفی بیضه به کوچک شدن و کاهش عملکرد بیضه‌ها گفته می‌شود که می‌تواند به دلیل عواملی مانند افزایش سن، بیماری‌ها، یا عدم تعادل هورمونی رخ دهد. ...

تاریخ انتشار : 1403-09-16

همه چیز درباره خروج استنتهمه چیز درباره خروج استنت

خروج استنت معمولاً یک فرایند ساده و غیرتهاجمی است که توسط پزشک برای برداشتن لوله‌ای کوچک از بدن انجام می‌شود و بهبودی سریع را به دنبال دارد. ...

تاریخ انتشار : 1403-09-08

آیا ابتلا به زگیل تناسلی بدون رابطه جنسی ممکن است؟آیا ابتلا به زگیل تناسلی بدون رابطه جنسی ممکن است؟

زگیل تناسلی ممکن است بدون رابطه جنسی، از طریق تماس غیرمستقیم با اشیاء آلوده یا تماس پوستی با فرد مبتلا منتقل شود. ...

تاریخ انتشار : 1403-08-29