مراقبتهای بعد از عمل تنگی مجرای ادرار در کودکان
به تنگ شدن یا مسدود شدن قسمتی یا تمام پیشابراه، تنگی مجرای ادرار میگویند. بسته بهشدت و میزان بستهبودن مجرا، این مسئله میتواند بر روی توانایی ادرار کردن کودک و شدتجریان ادرار تأثیر بگذارد. مراقبتهای پس از عمل تنگی مجرای ادرار در کودکان از اهمیت ویژهای برخوردار است و میتواند تأثیر بسزایی در بهبود سریعتر و جلوگیری از عوارض احتمالی داشته باشد. این عمل جراحی که برای باز کردن و بهبود جریان ادرار در کودکان انجام میشود، نیازمند دقت و توجه بالایی در دوران پس از جراحی است. والدین باید با آگاهی کامل از مراحل مراقبتی و توصیههای پزشکی، محیطی امن و مناسب برای بهبودی کودک خود فراهم کنند. در این مقاله به بررسی جامع مراقبتهای پس از عمل تنگی مجرای ادرار در کودکان میپردازیم تا با ارائه راهنماییهای کاربردی، به سلامت و راحتی هرچه بیشتر فرزندان خود کمک کنید.
مراقبت های عمومی
- معمولاً به بیماران توصیه میشود تا برای چندین هفته پس از جراحی استراحت کافی کنند.
- اگر کاتتری قرار داده شده باشد، دستورالعملهای پزشک برای مراقبت و تمیز کردن آن را دنبال کنید.
- پیروی از دستورالعملهای پزشک برای مراقبت از محل جراحی و داشتن بهداشت مناسب
مدیریت درد
- بعد از مرخص شدن بیمار از بیمارستان ممکن است پزشک معالج برای بیمار مسکن های خوراکی تجویز کند. تنها در صورت تجویز داروهای مسکن، آنها را مصرف کنید. برای دردهای خفیف میتوانید از تیلنول یا موترین استفاده کنید.
- استفاده از سرمای موضعی و کمپرس یخ میتواند به کاهش و کنترل التهاب های حاد کمک کند. در صورتی که گرما التهاب حاد را تشدید می کند؛ اما در موارد التهاب مزمن، گرما میتواند به بهبود درد و التهاب کمک کند.
تغذیه مناسب
- مصرف مایعات فراوان نقش مهمی در جلوگیری از انواع عفونت های احتمالی بعد از جراحی تنگی مجرا دارد.
- رژیم غذایی مقوی بعد از عمل جراحی متناسب با نوع جراحی صورت گرفته و بیماری زمینه ای می تواند تاثیر زیادی در روند بهبودی شما داشته باشد. بهتر است از مواد غذایی مقوی مانند تخممرغ، گوشت، لبنیات، مرغ و ماهی استفاده کنید.
برای مطالعه بیشتر بخوانید: درمان تنگی مجرای ادرار اطفال
پیگیری پزشکی
- حضور در تمام جلسات پیگیری با پزشک برای ارزیابی پیشرفت بهبودی و شناسایی هر گونه مشکل احتمالی.
- گزارش هرگونه علائم غیرعادی و رسیدگی سریع به آن توسط پزشک متخصص
مراقبت از زخم
- تعویض پانسمان باید بعد از مرخص شدن بیمار انجام شود. دفعات تعویض پانسمان و نحوه آن به توسط پزشک معالج تعیین میشود.
رعایت بهداشت دست ها
- رعایت بهداشت دست ها بهترین راه پیشگیری ازانتقال عفونت است.
فعالیت های فیزیکی
- تا 4 هفته نباید اجسام سنگین بلند کرد.
- اکثر افراد میتوانند بعد از گذشت 4 تا 6 هفته به فعالیتهای عادی خود برگردند.
داروهای تجویز شده
- بعد از عمل، برای شما آنتی بیوتیک تجویز میشود تا خطر ایجاد عفونت را کاهش دهد.
- دارو های ضد التهاب نیز باعث کاهش التهاب و همچنین تسکین درد می شوند . این دارو ها می توانند دارو های ضد التهاب غیر استروئیدی یا کورتیکواستروئید باشند.
برای مطالعه بیشتر بخوانید: علت تنگی مجرای ادرار کودکان
روان شناختی
- کودک ممکن است به حمایت روانی و عاطفی نیاز داشته باشد تا بتواند استرس ناشی از جراحی را بهتر مدیریت کند.
- با راهنمایی و آموزش مناسب، می توان کودکان را برای مقابله با ترس از جراحی و بستری شدن آماده کرد. این راهنمایی ها به کودکان اعتماد به نفس و امید بهبودی می دهد و آنها را در این تجربه حساس یاری می کند.
- والدین باید به خوبی در مورد روند بهبودی و مراقبتهای پس از عمل آگاه باشند تا بتوانند بهترین حمایت را از کودک خود به عمل آورند. با جراح برای دریافت اطلاعات تکمیلی صحبت کنید تا بر مراحل بهبودی و مراقبت های پس از عمل کودک خود آگاه شوید.
علائم هشدار دهنده
تب و لرز
- در بعضی موارد تب ولرز بعد از جراحی می تواند اولین نشانه ای از یک مشکل بزرگ باشد، بنابراین باید جدی گرفته شوند و از نزدیک تحت نظارت قرار گیرند.
مشکل در ادرار کردن
- مشکل در ادرار کردن بعد از جراحی یک مشکل پزشکی است که خیلی از افراد ممکن است با آن مواجه شوند. نوع روش جراحی، بیهوشی مورد استفاده و داروهای بعد از عمل همگی میتوانند در احتباس ادرار نقش داشته باشند.
درد شدید
- در چند روز اول بعد از عمل بیمار در محل جراحی احساس درد دارد. شدت این درد البته بسته به نوع جراحی، سن بیمار و تحمل بیمار به درد متفاوت است. در بیمارستان مسکن های قوی به بیمار داده میشود تا شدت درد را کاهش دهد. اگر درد شدید است یا به تدریج بدتر میشود یا با علائم دیگر همراه است، باید به جراح اطلاع دهید تا منشأ آن بررسی شود.
تنگ شدن مجرای ادرار بیماری بسیار خطرناکی است و در کودکان نیز ممکن است اتفاق بیفتد. در این بیماری مجرای ادرار باریک می شود. مجرای ادرار یک لوله ی پهن است که به مثانه متصل است و باعث خارج شدن ادرار از بدن میشود. راه اصلی درمان تنگی مجرای ادراری کودکان جراحی است و مراقبتهای بعد از عمل تنگی مجرای ادرار در کودکان از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است، تا جایی که اگر بیماران اقدامات و مراقبتهای لازم را با دقت انجام ندهند و سهل انگاری کنند، روند بهبودی در آنها با تاخیر بیشتری روبرو خواهد شد .با رعایت دقیق این نکات، میتوان به بهبود سریعتر و موثرتر کودک کمک کرد و از بروز عوارض جدی جلوگیری نمود.
آدرس : اصفهان ، خیابان شمس آبادی ، مقابل بیمارستان عیسی بن مریم ، ساختمان 71
تلفن : 03132205497
نظرات کاربران درباره این مطلب :
این فرم صرفا جهت دریافت نظرات ، پیشنهادات و انتقادات کاربران در مورد مطلب فوق میباشد .
به سوالات پزشکی در این بخش پاسخ داده نمیشود .
از ارسال پیام های تبلیغاتی در این بخش خودداری نمایید .
حداکثر طول مجاز برای متن پیام 500 کاراکتر است .