جراحی واریکوسل یا واريکوسلکتومی چیست و چه عوارضی دارد؟
در بیمارانی که به واریکوسل مبتلا هستند و عوارض دارند؛ بهترین اقدام برای درمان، جراحی است. در جراحی واريکوسل يا واريکوسلکتومی عروق واریسی بیضه بسته می شوند و پس از انسداد اين وريدها بتدريج بدليل عدم حرکت خون، عروق واریسی مسدود شده کوچک می شوند و به تدریج از بين می روند و واريکوسل درمان می گردد. اين اقدام از طريق برش کوچکی بر روی پوست شکم به طول 4-2 سانتيمتر قابل انجام است.
روش های جراحی واریکوسل
- روش لاپاروسکوپی
- روش ميکروسرجری
امتيازات روش ميکروسرجری نسبت به روش معمولی واريکوسلکتومی چيست؟
در روش ميکروسرجری با توجه به استفاده از ميکروسکوپ حين جراحی و بزرگنمايی جراح، قادر است با دقت بيشتر وريدها را از شريان ( سرخرگ ) و عروق لنفاتيک ( عروق برنده آب ) جدا کند و فقط وريدها را مسدود نمايد.
همچنين وريدهای با سايز کوچک را که استعداد واريسی شدن در آينده دارد و منشاء عود واريکوسل درآينده خواهد بود. در روش جراحی معمولی قابل تشخيص نمی باشد درحاليکه در روش ميکرسرجری بدليل بزرگنمايی 6-4 برابر توسط ميکروسکوپ، جراح قادر است اين وريدهای کوچک را نيز مشاهده کند و از عروق لنفاتيک و شريان مجزا نمايد و مسدود کند.
در نتيجه شانس عود واريکوسل در اين روش بسيار کمتر و حدود نيم درصد ( يعنی موفقيت 5/99 درصد ) می باشد همچنين بدليل قابليت بهتر در تمايز شريان و لنفاتيک و حفظ آنها احتمال آتروفی بيضه بدنبال جراح و يا ايجاد هيدروسل ( آب آوردگی بيضه ) بسيار نادر می باشد.
برای مطالعه بیشتر بخوانید: روشهای جراحی واریکوسل
آيا واريکوسلکتومی عارضه ای دارد؟
درجواب بايستی گفت که هر اقدام پزشکی احتمال عارضه دارد همانگونه که عدم درمان واريکوسل نيز احتمال بروز عارضه دارد.
عوارض واريکوسلکتومی شامل :
- احتمال عود واريکوسل که در روش معمولی و سنتی واريکوسلکتومی 25% - 5% ذکر شده و در روش ميکروسرجری نيم درصد می باشد.
- ايجاد هيدروسل ( آب آوردگی بيضه ) که احتمال آن در روش معمولی جراحی واريکوسلکتومی 15- 5 درصد و در روش ميکروسرجری بسيار نادر گزارش شده است.
- عارضه سوم احتمال آتروفی بيضه که در روش جراحی معمولی کمتر از 3% و در روش ميکروسرجری بسيار نادر گزارش شده است. ( اينجانب طی حدود 700 مورد واريکوسلکتومی ميکروسرجری که انجام داده ام 4 مورد عود و هيچ مورد هيدروسل يا آتروفی نداشته ام. در حاليکه بيش از 200 مورد از اين بيماران، مواردی بوده اند که قبلا در مراکز مختلف تحت عمل واريکوسلکتومی به روش معمولی قرار گرفته بودند ولی واريکوسل برطرف نشده بوده و يا عود کرده بود که مجددا تحت عمل واريکوسلکتومی ميکروسرجری قرار گرفتند و موفق بوده است.)
برای مطالعه بیشتر بخوانید: گرید واریکوسل چیست؟
آيا عمل جراحی واريکوسلکتومی منجر به معلوليت يا ناباروری مي گردد؟
عمل جراحی واریکوسلکتومی به طور کلی به منظور بهبود باروری انجام میشود و هدف اصلی آن درمان ناباروری مردان است که به علت وجود بیماری واریکوسل به وجود آمده است. با این حال، مانند هر عمل جراحی دیگر، واریکوسلکتومی نیز ممکن است با عوارض و خطراتی همراه باشد.
آدرس : اصفهان ، خیابان شمس آبادی ، مقابل بیمارستان عیسی بن مریم ، ساختمان 71
تلفن : 03132205497
درباره این موضوع مطالب بیشتری بخوانید
-
گرید واریکوسل چیست؟
تاریخ انتشار : 1402-10-16تاریخ بروز رسانی : 1403-04-22 -
همه چیز درباره معافیت پزشکی سربازی به علت واریکوسل
تاریخ انتشار : 1391-03-02تاریخ بروز رسانی : 1403-04-22 -
بیماری واریکوسل چیست و چه عوارضی دارد؟
تاریخ انتشار : 1402-09-18تاریخ بروز رسانی : 1403-08-29 -
عمل جراحی میکروسرجری واریکوسل چگونه انجام میشود؟
تاریخ انتشار : 1402-07-15تاریخ بروز رسانی : 1403-04-22 -
کاندیدای جراحی میکروسکوپی واریکوسل و نحوه انجام آن
تاریخ انتشار : 1402-09-04تاریخ بروز رسانی : 1403-08-30
نظرات کاربران درباره این مطلب :عبدالله خیام [ 1402-07-09 ]
سلام من مبتلا به واریکوسل هستم و بیماری دیابت هم دارم بخوام جراحی واریکوسل انجام بدم از طریق کشاله ران مشکلی ایجاد نمیکنه به خاطر بیماری دیابتم
بهنود ضابطی [ 1402-07-02 ]
باسلام و خسته نباشید خدمت شما من یکماه پیش عمل واریکوسل سمت چپ گرید ۳ میکروسکوپی انجام دادم ولی الان دست که میزنم زیر بیضه هام انگاری رگهای واریکوسل هستشون کشاله رانم هم یه کم درد داره آیا امکانش هست عود کرده باشن خیلی نگرانم اگه میشه جواب بدین با تشکر
این فرم صرفا جهت دریافت نظرات ، پیشنهادات و انتقادات کاربران در مورد مطلب فوق میباشد .
به سوالات پزشکی در این بخش پاسخ داده نمیشود .
از ارسال پیام های تبلیغاتی در این بخش خودداری نمایید .
حداکثر طول مجاز برای متن پیام 500 کاراکتر است .