آدرس مطب دکتر حقیقت تلفن مطب دکتر مجید حقیقت
صفحه اصلی / مطالب و مقالات / مطالب و مقالات عمومی / همه چیز درباره خروج استنت

همه چیز درباره خروج استنت

استنت در واقع یک نوع ابزار پزشکی است که برای باز نگه داشتن مسیر برخی از مجاری بدن مثل رگ‌های خونی یا مجاری ادرار، مورد استفاده قرار می‌گیرد. گاهی اوقات بر اساس شرایط بیمار، پزشک متخصص تصمیم به خروج استنت از بدن او می‌گیرد. این فرایند شامل تکنیک‌ها و مراحلی است که شاید جالب باشد با آن‌ها آشنا شوید. همچنین خروج استنت، ممکن است عوارضی را با خود به همراه آورد. اگر با مراقبت‌های پس از خارج کردن استنت آشنا باشید، کمتر در معرض این عوارض قرار می‌گیرید. در ادامه مطلب با ما همراه باشید تا هر آن‌چه نیاز است در مورد خروج استنت بدانید را با شما در میان بگذاریم.

آنچه در این مطلب میخوانید

استنت چیست؟

استنت در اصل یک نوع لوله کوچک است که توسط پزشک متخصص، در یکی از مجاری بدن مانند رگ‌های خونی یا مجاری ادرار قرار داده می‌شود. استنت برای باز نگه داشتن مسیر مسدود شده رگ‌ها یا سایر مجاری بدن کاربرد دارد. از طریق استنت می‌توان جریان خون یا سایر مایعات بدن را بازیابی کرد. معمولاً استنت‌ها از جنس فلز یا پلاستیک تهیه می‌شوند و دارای ابعاد مختلفی هستند. نوع بزرگ‌تر استنت‌ها برای باز نگه داشتن عروق بزرگ‌تر مورد استفاده قرار می‌گیرند. استنت معمولاً برای مدت زمان خاصی در رگ‌ها و مجاری ادراری قرار می‌گیرد و پس از گذشت مدتی، باید آن‌ها را از بدن خارج کرد.

خروج استنت

انواع استنت‌ها

استنت‌ها دارای انواع مختلفی هستند و هر کدام از آن‌ها کارایی خاص خود را دارند. جدول زیر خلاصه‌ای از انواع استنت‌ها و کاربردهای اصلی آن‌ها ارائه می‌دهد:

نوع استنت کاربرد
استنت کرونری درمان بیماری‌های قلبی مرتبط با عروق کرونر
استنت اندوواسکولار درمان بیماری‌های عروق محیطی، مغزی و تنگی شریان‌های کلیوی
استنت حالب رفع انسداد مجاری ادراری و مشکلات کلیوی
استنت پروستات رفع انسداد ادرار در مردان با پروستات بزرگ
استنت کولون درمان انسداد روده یا سرطان پیشرفته کولون
استنت مری باز نگه داشتن مری در بیماران مبتلا به سرطان پیشرفته مری
استنت پانکراس و صفراوی تخلیه صفرا یا لوزالمعده به روده کوچک

دلایل خروج استنت

دلایل مختلفی وجود دارند که باعث می‌شوند پزشکان تصمیم به خروج استنت از بدن بیمار بگیرند. استنت‌ها معمولاً از جنس مواد فلزی و پلیمری ساخته می‌شوند و ممکن است در طول زمان، دچار تخریب شوند و باید از بدن بیمار خارج شوند. در برخی از مواقع، ممکن است بدن به استنت به عنوان یک جسم خارجی واکنش نشان دهد و دچار التهاب شود. پزشکان برای رفع این التهاب، تصمیم به خارج کردن استنت از بدن بیمار می‌گیرند. به طور کلی استنت نباید برای مدت زمان طولانی در بدن باقی بماند؛ چرا که ممکن است عوارض جانبی با خود به همراه آورد.

مراحل خروج استنت

قبل از خروج استنت از بدن بیمار، باید وضعیت او کاملاً بررسی شود. این فرایند شامل بررسی تاریخچه پزشکی بیمار، انجام آزمایشاتی مانند سونوگرافی، آنژیوگرافی و بررسی علائم بالینی بیمار است. معمولاً استنت به 2 روش ( کم تهاجمی و عمل جراحی) از بدن بیمار خارج می‌شود. انتخاب یکی از این 2 روش، به وضعیت جسمانی بیمار و نظر پزشک متخصص بستگی دارد. قبل از خارج کردن استنت، قسمت مورد نظر را بی‌حس می‌کنند. سپس با ایجاد برش‌های کوچکی در پوست بیمار، اقدام به خارج کردن استنت می‌کنند.

مراقبت‌های بعد از خروج استنت

پس از آن که استنت از بدن بیمار خارج شد، باید به خوبی از خود مراقبت کند تا با هیچ نوع عوارض جانبی مواجه نشود. مراقبت‌هایی که متخصصان پس از خروج استنت توصیه می‌کنند عبارتند از:

عوارض احتمالی خروج استنت

خروج استنت از بدن نیز مانند هر عمل دیگری، عوارضی با خود به همراه دارد. عوارضی که ممکن است برخی از بیماران پس از خروج استنت تجربه کنند عبارتند از:

سوالات متداول

آیا خروج استنت دردناک است؟

عمل درآوردن فنر از کلیه چقدر طول میکشد؟

چه مدت طول می‌کشد تا پس از خروج استنت به حالت عادی برگردم؟

آیا نیاز به بستری شدن بعد از خروج استنت وجود دارد؟

چه زمانی باید به پزشک مراجعه کنم بعد از خروج استنت؟

آیا می‌توانم بعد از خروج استنت ورزش کنم؟

نتیجه‌گیری

در نهایت باید به این موضوع اشاره کنیم که خروج استنت از بدن، یکی از مهم‌ترین فرایند‌های پزشکی است که برای برخی از بیماران انجام می‌شود. این عمل باید تحت نظر یک متخصص ماهر و با تجربه انجام شود. همچنین پس از آن، باید به خوبی از خود مراقبت کنید تا دچار هیچ عوارض احتمالی نشوید. ما در این مقاله، هر آن‌چه نیاز بود در مورد خروج استنت بدانید را در اختیار شما عزیزان قرار دادیم. فراموش نکنید که اگر پس از خارج کردن استنت از بدن دچار هر نوع عوارضی شدید، حتماً آن را با پزشک خود در میان بگذارید تا اقدامات درمانی لازم را برای شما در نظر بگیرد.


آدرس : اصفهان ، خیابان شمس آبادی ، مقابل بیمارستان عیسی بن مریم ، ساختمان 71
تلفن : 03132205497

نظرات کاربران درباره این مطلب :
برای متن پیام فقط از حروف فارسی استفاده کنید .
این فرم صرفا جهت دریافت نظرات ، پیشنهادات و انتقادات کاربران در مورد مطلب فوق میباشد .
به سوالات پزشکی در این بخش پاسخ داده نمیشود .
از ارسال پیام های تبلیغاتی در این بخش خودداری نمایید .
حداکثر طول مجاز برای متن پیام 500 کاراکتر است .
نام و فامیل :
تلفن :
ایمیل :
متن پیـام :

جدیدترین مقالات

جدیدترین اخبار و مقالات مربوط به بیماری های کلیه و مجاری ادراری را در بخش مقالات بخوانید

کوچک شدن بیضه یا آتروفی بیضه چیست؟کوچک شدن بیضه یا آتروفی بیضه چیست؟

آتروفی بیضه به کوچک شدن و کاهش عملکرد بیضه‌ها گفته می‌شود که می‌تواند به دلیل عواملی مانند افزایش سن، بیماری‌ها، یا عدم تعادل هورمونی رخ دهد. ...

تاریخ انتشار : 1403-09-16

همه چیز درباره خروج استنتهمه چیز درباره خروج استنت

خروج استنت معمولاً یک فرایند ساده و غیرتهاجمی است که توسط پزشک برای برداشتن لوله‌ای کوچک از بدن انجام می‌شود و بهبودی سریع را به دنبال دارد. ...

تاریخ انتشار : 1403-09-08

آیا ابتلا به زگیل تناسلی بدون رابطه جنسی ممکن است؟آیا ابتلا به زگیل تناسلی بدون رابطه جنسی ممکن است؟

زگیل تناسلی ممکن است بدون رابطه جنسی، از طریق تماس غیرمستقیم با اشیاء آلوده یا تماس پوستی با فرد مبتلا منتقل شود. ...

تاریخ انتشار : 1403-08-29