آدرس مطب دکتر حقیقت تلفن مطب دکتر مجید حقیقت
صفحه اصلی / مطالب و مقالات / مطالب و مقالات عمومی / بررسی جدیدترین روشهای درمان جراحی در اورولوژی

بررسی جدیدترین روشهای درمان جراحی در اورولوژی

اورولوژی یک دانش پزشکی است که در آن، بیماری های دستگاه ادراری زنان و مردان، تشخیص داده شده و درمان می شود و بخشی از مراقبت های بهداشتی است که با دستگاه ادراری زن و مرد (شامل بخش های مختلفی اعم از کلیه ها، مثانه و مجرای ادرار) سروکار دارد. این علم همچنین به هر چیزی که شامل دستگاه تولید مثل در مردان باشد می پردازد و بیماری های آن را درمان می کند. از آنجا که مشکلات سلامتی در این اعضای بدن ممکن است برای همه اتفاق بیفتد، سلامت اورولوژی مهم است. اورولوژی به عنوان یک تخصص جراحی نیز شناخته می شود. عمل‌های اورولوژی تا اواخر سده بیستم معمولاً به صورت جراحی باز شکمی و با ایجاد برش‌های طویل انجام می‌شد و بیمار باید روزها در بیمارستان بستری می‌شد و دوران نقاهت طولانی را پشت سر می‌گذاشت؛ اما این جراحی‌ها امروزه عوارض و آسیب کمتری دارد و روش‌های جدید، مدت بستری شدن را کاهش داده است. در حال حاضر جراحی‌های با حداقل تهاجم به عمل‌های متداولی تبدیل شده است که با بهره‌گیری از عمل‌های جدید هر ساله بهبود چشمگیری نیز در آنها حاصل می‌شود. این پیشرفت‌های جراحی، تخصص اورولوژی را به مرحله بسیار فعال و کارآمدی رسانده است و هر ساله روش‌های جراحی جدیدی را به متخصصین و بیماران ارائه می‌دهد.

آنچه در این مطلب میخوانید

کاربرد جراحی در اورولوژی

متخصص اورولوژی طیف وسیعی از بیماری‌ها و مشکلاتی که بر سیستم کلیه و مجاری ادراری و دستگاه تناسلی تأثیر می‌گذارد را تشخیص داده و درمان می‌کنند. برخی از شایع‌ترین بیماری‌هایی که متخصص کلیه و مجاری ادراری تشخیص داده و درمان می‌کنند عبارتند از:

سرطان بیضه نوعی سرطان است که بر بیضه‌ها تأثیر می‌گذارد و می‌تواند باعث تورم، توده یا درد در بیضه‌ها شود.

جراحی اورولوژی

انواع جراحی اورولوژی

1-جراحی آلت تناسلی و بیضه

2-عمل‌های از طریق مجرای ادرار

برای مطالعه بیشتر بخوانید: عمل جراحی میکروسرجری واریکوسل

3-جراحی‌های کلیه

بی اختیاری ادرار افراد با سنین مختلف را درگیر می‌کند. این مشکل می‌تواند به اشکال مختلف رخ دهد. تک موردی، گاه به گاه یا به طور منظم. حتی در صورتی که بیمار بی اختیاری ادرار خفیف را تجربه کند، نباید به آن بی توجهی کرد؛ زیرا می‌تواند در طول زمان بدتر شود. مشاوره با پزشک به تعیین دلایل و انتخاب درمان مناسب کمک خواهد کرد. طیف وسیعی از جراحی‌ها برای بی اختیاری ادرار وجود دارند:

4-سایر عمل‌های اورولوژی

5-جراحی با لیزر

تشخیص و آمادگی قبل از جراحی

اورولوژیست ها از انواع تست‌ها و روش‌ها برای تشخیص و درمان بیماری‌های مربوط به دستگاه ادراری و دستگاه تناسلی مردانه استفاده می‌کنند. این تست‌ها ممکن است شامل آزمایش‌های تصویربرداری پزشکی (مانند سونوگرافی، سی تی اسکن و ام آر آی) باشد و یا آزمایش‌های مرتبط با خون و ادرار باشمد. یک متخصص اورولوژی همچنین ممکن است برای تشخیص بهتر روش سیستوسکوپی را انجام دهد که شامل قرار دادن یک لوله نازک و انعطاف پذیر با دوربین در مجرای ادرار برای بررسی مثانه و مجرای ادرار بیماران است. انجام آزمایش خون برای بررسی وجود بعضی سرطان‌ها و آزمایش‌های عملکردی برای بررسی اندام‌های آسیب دیده لازم است.

برای مطالعه بیشتر بخوانید: گرید واریکوسل چیست؟

عوارض جراحی اورولوژی

عوارض جراحی اورولوژی به نوع عمل (باز یا لاپاراسکوپی) و شدت آسیب دیدگی اندام‌ها بستگی دارد. جراحی اورولوژی باز تمامی عوارض احتمالی یک جراحی استاندارد و اثرهای جانبی ناشی از بیهوشی را که به قلب و ریه‌ها فشار وارد می‌کند، به دنبال دارد. عفونت کردن محل جراحی از عوارض تمام عمل‌های جراحی باز و بسته محسوب می‌شود. احتمال آسیب دیدن اندام‌های مجاور در جراحی لاپاراسکوپی بالاتر است. برداشتن کلیه و پیوند کلیه به دلیل گستردگی جراحی عوارض بسیاری در پی دارد. خطرهای احتمالی پس از جراحی‌های روده بزرگ، مثانه و پروستات نیز قابل توجه است.


آدرس : اصفهان ، خیابان شمس آبادی ، مقابل بیمارستان عیسی بن مریم ، ساختمان 71
تلفن : 03132205497

درباره این موضوع مطالب بیشتری بخوانید

نظرات کاربران درباره این مطلب :فاطمه [ 1402-08-12 ]
سلام دکتر همسرم از بچگی مشکل ادرار دارد شبها ماهی دو بار یا سه بار بعضی ماه ها نمیشه یه ماه یا دو بار ادرارش قطع و وصل میشه ما دکتر خوب نداریم تو روستا زندگی میکنیم

برای متن پیام فقط از حروف فارسی استفاده کنید .
این فرم صرفا جهت دریافت نظرات ، پیشنهادات و انتقادات کاربران در مورد مطلب فوق میباشد .
به سوالات پزشکی در این بخش پاسخ داده نمیشود .
از ارسال پیام های تبلیغاتی در این بخش خودداری نمایید .
حداکثر طول مجاز برای متن پیام 500 کاراکتر است .
نام و فامیل :
تلفن :
ایمیل :
متن پیـام :

جدیدترین مقالات

جدیدترین اخبار و مقالات مربوط به بیماری های کلیه و مجاری ادراری را در بخش مقالات بخوانید

کوچک شدن بیضه یا آتروفی بیضه چیست؟کوچک شدن بیضه یا آتروفی بیضه چیست؟

آتروفی بیضه به کوچک شدن و کاهش عملکرد بیضه‌ها گفته می‌شود که می‌تواند به دلیل عواملی مانند افزایش سن، بیماری‌ها، یا عدم تعادل هورمونی رخ دهد. ...

تاریخ انتشار : 1403-09-16

همه چیز درباره خروج استنتهمه چیز درباره خروج استنت

خروج استنت معمولاً یک فرایند ساده و غیرتهاجمی است که توسط پزشک برای برداشتن لوله‌ای کوچک از بدن انجام می‌شود و بهبودی سریع را به دنبال دارد. ...

تاریخ انتشار : 1403-09-08

آیا ابتلا به زگیل تناسلی بدون رابطه جنسی ممکن است؟آیا ابتلا به زگیل تناسلی بدون رابطه جنسی ممکن است؟

زگیل تناسلی ممکن است بدون رابطه جنسی، از طریق تماس غیرمستقیم با اشیاء آلوده یا تماس پوستی با فرد مبتلا منتقل شود. ...

تاریخ انتشار : 1403-08-29