مراحل انجام و هزینه عمل جراحی ترمیم هیپوسپادیازیس
جراحی ترمیم هیپوسپادیازیس یک روش درمانی است که به منظور اصلاح ناهنجاریهای آلت تناسلی مردانه، به ویژه در بیمارانی که به هیپوسپادیازیس مبتلا هستند، انجام میشود. هیپوسپادیازیس یک نقص مادرزادی است که در آن مجرای ادراری در موقعیتی غیرطبیعی قرار دارد، معمولاً در قسمت زیرین آلت تناسلی. این اختلال میتواند تاثیرات جدی بر عملکرد جنسی و روانی فرد داشته باشد. جراحی ترمیمی هیپوسپادیازیس در دوران کودکی بهترین نتیجه را میدهد، اما در برخی موارد، افراد بزرگسال نیز ممکن است برای اصلاح این مشکل تحت عمل جراحی قرار گیرند. در این مقاله به بررسی روشهای مختلف جراحی ترمیم هیپوسپادیازیس، اهمیت آن در بهبود کیفیت زندگی فردی و عوارض احتمالی آن خواهیم پرداخت.
- بهترین زمان برای درمان هیپوسپادیازیس
- عمل هیپوسپادیاس در بزرگسالی
- عوارض عدم درمان هیپوسپادیازیس
- مراحل انجام عمل جراحی هیپوسپادیازیس
- عوارض بعد از عمل هیپوسپادیاس
- درمان فیستول بعد از عمل هیپوسپادیاس
- مراقبتهای بعد از عمل هیپوسپادیاس
- عمل ناموفق هیپوسپادیاس
- بهترین جراح هیپوسپادیازیس
- هزینه عمل جراحی هیپوسپادیازیس
- آیا عمل هیپوسپادیازیس با بیهوشی انجام می شود؟
- مدت زمان عمل جراحی هیپوسپادیازیس چقدر است؟
بهترین زمان برای درمان هیپوسپادیازیس
بهترین سن برای انجام عمل جراحی هیپوسپادیاس در هر کودک براساس شدت بیماری و آناتومی دستگاه تناسلی متفاوت است. به محض تشخیص هیپوسپادیاس در زمان تولد کودک به والدین توصیه می شود از انجام ختنه خودداری کنند. جراح ختنه را همزمان با ترمیم هیپوسپادیاس انجام خواهد داد. تنها روشی که برای درمان هیپوسپادیازیس توسط پزشکان در نظر گرفته می شود جراحی ترمیم مجرا می باشد و بهترین زمان آن، جراحی در دوران کودکی و قبل از شروع مدرسه حدود 5 سالگی می باشد. البته بسته به شدت هیپوسپادیازیس، نوع عمل جراحی فرق می کند. همچنین انجام جراحی هیپوسپادیاس در سنین پایین تر، می تواند ریسک خطرات اختمالی که ممکن است به کودک وارد شود را کم کند، پس از این جهت تصمیم مناسب تری بوده و بهترین نتایج را به دنبال داشته باشد. لازم به ذکر است که عمل هیپوسپادیاس در هر سنی برای افراد مبتلا قابل انجام است. بنابراین، عمل هیپوسپادیاس در بزرگسالی هم می تواند اجرا شود.
عمل هیپوسپادیاس در بزرگسالی
عمل هیپوسپادیاس در بزرگسالی ممکن است برای افرادی که در دوران کودکی این اختلال را درمان نکردهاند یا به دلیل جراحیهای ناموفق در گذشته همچنان با مشکلاتی مواجه هستند، ضروری باشد. در این جراحی، هدف اصلاح ناهنجاریهای موجود در آلت تناسلی و بهبود عملکرد آن است. جراحی هیپوسپادیاس در بزرگسالان معمولاً با تکنیکهای پیشرفته و دقت بالا انجام میشود تا علاوه بر اصلاح ظاهری، عملکرد طبیعی ادرار و انزال نیز بازیابی شود. این عمل با توجه به نیاز بیمار و شدت مشکل میتواند شامل ترمیم مجاری ادراری، اصلاح موقعیت سر آلت تناسلی و یا پیوند پوست باشد.
عوارض عدم درمان هیپوسپادیازیس
در صورت عدم جراحی بیماری هیپوسپادیاس در کودکان و نوزادان مبتلا ممکن است مجموعه ای از عوارض زیر را تجربه کنند:
- مشکلات در باروری و عملکرد جنسی (به دلیل اینکه براثر بیماری هایپوسپادیازیس مجرای ادراری در پسران و آقایان در انتهای آلت تناسلی قرار ندارد، مایع منی در هنگام برقراری رابطه جنسی نمیتواند وارد واژن شود و بارداری صورت نمیگیرد).
- ظاهر غیر طبیعی آلت تناسلی پسران و آقایان
- ایجاد مشکل برای کودک در یادگیری استفاده از توالت
- اختلال در دفع ادرار در کودکان
- اگر نوک مجرا به جلو مقعد باز شود بیمار مجبور می شود در حالت نشسته ادرار کند.
- انحنای غیر طبیعی آلت تناسلی
- موقع ادرار کردن، ادرار حالت اسپری ای داشته باشد و پخش شود.
مراحل انجام عمل جراحی هیپوسپادیازیس
- صاف کردن محور آلت تناسلی
- تشکیل سوراخ در سر آلت تناسلی
- تشکیل مجرای ادراری
- ختنه یا بازسازی پوست ختنه گاه
ابتدا برای انجام این عمل فرد در بیمارستان بستری می شود سپس پزشک با بیهوشی عمومی جراحی ترمیمی مجرا را شروع می کند. در هیپوسپادیازیس هایی که خروجی ادراری در شکم آلت تناسلی و یا نزدیک بیضه ها قرار دارند اغلب کجی آلت یا کوردی همراه هیپوسپادیازیس نیز وجود دارد که همزمان و یا به صورت عمل دو مرحله ای اصلاح می شود. در صورتی که منفذ خروجی آلت تناسلی در پایه آلت تناسلی و نزدیک به شکم قرار داشته باشد بافت پیوندی از بدن خود فرد گرفته می شود که معمولا از پوست روی آلت تناسلی و یا از داخل دهان کودکان گرفته میشود. پس از انجام ترمیم مجرا کاتتر یا سوند مخصوص جایگذاری می شود که بسته به پیچیدگی مشکل ممکن است تا 10 روز حفظ شود.
اگر به دنبال بهترین متخصص در زمینه درمان بیماریهای ادراری کودکان در اصفهان هستید، دکتر مجید حقیقت با تخصص و تجربه فراوان آماده ارائه خدماتی مانند درمان تومور ویلمز ، درمان فتق کشاله ران و همچنین درمان عفونت ادراری در کودکان ، به شما و فرزندانتان است. برای مشاوره و رزرو نوبت، با شماره 32205497 - 031 تماس بگیرید.
عوارض بعد از عمل هیپوسپادیاس
عمل جراحی هیپوسپادیاس همانند سایر جراحیها ممکن است با برخی عوارض همراه باشد. این عوارض میتوانند شامل عفونت، خونریزی، التهاب یا درد طولانیمدت در ناحیه جراحی باشند. در برخی موارد، مشکلاتی مانند برگشت ناهنجاری، تنگی مجرای ادرار یا عدم توانایی در به دست آوردن عملکرد طبیعی آلت تناسلی نیز ممکن است مشاهده شوند. از اینرو، پیگیریهای بعد از عمل و رعایت مراقبتهای لازم برای جلوگیری از عوارض بسیار مهم است. مشاورههای پس از عمل و معاینات دورهای به کاهش ریسک این عوارض کمک خواهند کرد.
درمان فیستول بعد از عمل هیپوسپادیاس
فیستول یکی از عوارض نادر اما قابل توجه بعد از جراحی هیپوسپادیاس است که در آن یک سوراخ غیرطبیعی میان مجرای ادرار و سطح پوست یا بافتهای دیگر ایجاد میشود. این مشکل معمولاً به دلیل جراحی ناموفق یا عفونت به وجود میآید. درمان فیستول معمولاً به جراحی نیاز دارد و هدف آن ترمیم محل فیستول و جلوگیری از عواقب جدیتر است. جراحی ترمیمی برای درمان فیستول به دقت و تجربه بالای جراح نیاز دارد تا از بازگشت فیستول جلوگیری شود و عملکرد طبیعی ادرار بازیابی گردد.
مراقبتهای بعد از عمل هیپوسپادیاس
مراقبتهای بعد از عمل هیپوسپادیاس بسیار مهم هستند تا از بروز عوارض جلوگیری کرده و بهبودی سریعتر حاصل شود. پس از جراحی، معمولاً باید از فعالیتهای فیزیکی سنگین پرهیز کرده و تا زمانی که پزشک توصیه کند از ورزشهای شدید یا روابط جنسی خودداری کنید. برای کاهش تورم و درد ممکن است یخگذاری و مصرف داروهای مسکن تجویز شود. همچنین، استفاده از آنتیبیوتیکها برای جلوگیری از عفونت ضروری است و باید محل زخم را خشک و تمیز نگه داشت. همچنین، مراقبتهای خاصی برای ادرار کردن، تعویض بانداژها و جلوگیری از هر گونه فشار بر روی محل جراحی ضروری است. برای اطلاعات بیشتر در مورد مراقبتهای بعد از عمل هیپوسپادیاس ، کلیک کنید.
عمل ناموفق هیپوسپادیاس
عمل هیپوسپادیاس گاهی ممکن است با نتایج مطلوب همراه نباشد و مشکلاتی مانند انحراف در محل سوراخ ادرار، عفونتهای مکرر، یا ناهنجاریهای ظاهری در آلت تناسلی به وجود آید. در این موارد، نیاز به جراحی ترمیمی هیپوسپادیاس وجود دارد تا نواقص و مشکلات باقیمانده اصلاح شوند. این عملهای ترمیمی معمولا پیچیدهتر از جراحیهای اولیه هستند و به دقت بیشتری نیاز دارند. برای موفقیتآمیز بودن درمان در این مرحله، انتخاب جراح متخصص با تجربه بسیار اهمیت دارد تا بتوان نتایج بهتری در اصلاح اختلالات ایجاد کرد.
بهترین جراح هیپوسپادیازیس
قطعا بهترین جراح برای انجام عمل هیپوسپادیازیس متخصص مجرای ادراری و تناسلی (اورولوژی) می باشد که با مهارت و تخصص بالای آن در این زمینه جراحی با کم ترین نگرانی صورت می گیرد.
هزینه عمل جراحی هیپوسپادیازیس
هزینه جراحی هیپوسپادیازیس با توجه به فاکتورهایی مانند تخصص و مهارت پزشک، شدت بیماری، مکان بیمارستان و ... متغییر می باشد و قیمت کلی نمیتوان تعیین کرد.
مدت زمان عمل جراحی هیپوسپادیازیس چقدر است؟
عمل جراحی ترمیم هیپوسپادیاس معمولا بین 90 دقیقه تا 3 ساعت طول میکشد. در برخی موارد ممکن است ترمیم در چند مرحله انجام شود.
آیا عمل هیپوسپادیازیس با بیهوشی انجام می شود؟
بله، جراحی هیپوسپادیازیس تحت بیهوشی عمومی انجام می شود.
آدرس : اصفهان ، خیابان شمس آبادی ، مقابل بیمارستان عیسی بن مریم ، ساختمان 71
تلفن : 03132205497
نظرات کاربران درباره این مطلب :محمد یعقوبی [ 1403-08-30 ]
سلام دکتر عمل هیپوسپادیاس در بزرگسالی هم موثره و نتایج مشابه با عمل در کودکی داره؟
الهام باقری [ 1403-06-13 ]
سلام وقت بخیر برای عمل کوردی آلت کودک اگر پوست ختنه گاه کافی نباشد چه مقدار از بافت داخل لب برمیدارن ؟
این فرم صرفا جهت دریافت نظرات ، پیشنهادات و انتقادات کاربران در مورد مطلب فوق میباشد .
به سوالات پزشکی در این بخش پاسخ داده نمیشود .
از ارسال پیام های تبلیغاتی در این بخش خودداری نمایید .
حداکثر طول مجاز برای متن پیام 500 کاراکتر است .